Praktijk Lerenderwijs

Riekje Rietman

Praktijk Lerenderwijs Riekje RietmanIk ben Riekje Rietman en ben in september 2019 gestart met mijn eigen praktijk: Lerenderwijs Kampen, een praktijk voor remedial teaching, bijles en studievaardigheden.

Vanaf 1992 heb ik met veel plezier en enthousiasme gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. De eerste acht jaren in het speciaal basisonderwijs. Daarna in het reguliere basisonderwijs. In al die jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan kinderen in de groepen 4, 5, 6, 7, en 8. Op de verschillende scholen heb ik naast mijn functie als groepsleerkracht ook gewerkt als remedial teacher, rugzakbegeleider en taalleerkracht.

In 2016 heb ik mijn Master Sen -specialist leren- afgerond aan het Seminarium voor Orthopedagogiek in Utrecht. Ik heb zowel verdiepende modules gevolgd op het rekengebied als op het gebied van lezen en spelling.

Deze opleiding en mijn lange ervaring in het onderwijs zorgen ervoor dat ik veel leerlingen de hulp kan bieden die zij bij het leren nodig hebben. Ik vind het erg mooi om te zien hoe leerlingen met wat extra zorg weer aansluiting kunnen vinden bij hun groep.

Ik ben geregistreerd lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers.

Meer informatie

 

Veerkracht Psychologie

Annelies Boers

veerkracht psychologie Annelies BoersMijn naam is Annelies Boers en ik ben sinds 2015 eigenaar van Veerkracht Psychologie.  Vanuit mijn praktijk werk ik als GZ-psycholoog vooral met jongeren en volwassenen met angst- en stemmingsklachten, identiteit- en zelfbeeldproblematiek en traumaklachten. Ik ben EMDR practitioner en heb de VGCT opleiding voor Cognitieve Gedragstherapie bijna afgerond. Daarnaast ben ik geschoold in het combineren van deze behandelmethodieken met Equine Assisted Therapy (therapie met de inzet van paarden).
Ondanks dat DSM labels vaak nodig zijn voor financiering van de zorg geloof ik er vooral in dat goede zorg bestaat uit samen met de cliënt (en eventueel belangrijke anderen) te kijken naar het geheel van mens en omgeving. Ik geloof in de kracht van mensen om hun eigen oplossingen te vinden met de juiste ondersteuning. Dit maakt ook dat ik samenwerking met andere praktijken belangrijk vindt, zodat de meest passende zorg geboden kan worden. Ik werk veel samen met Paardkrachtig, Centrum Buitengewoon, APG en natuurlijk ook Papillon. Naast mijn eigen praktijk ben ik ook werkzaam als GZ-psycholoog binnen het team volwassenzorg bij Therapeutisch Centrum GGZ waar ik zowel diagnostische onderzoek als behandelingen verricht.

Meer informatie